Калій

 

Бере участь у всіх обмінних реакціях, активізує переміщення вуглеводів із вегетативних органів до колоса, сприяючи кращому наливу зерна, в результаті чого підвищується крупність і виповненість зерна, вміст білка. Калій запобігає зниженню врожайності в холодну погоду.

Вплив

  • Підтримує фізико-хімічні особливості внутрішнього вмісту клітини
  • Регулює роботу продихового апарату, підсилює асиміляцію СО2
  • Є активатором більш як 60 ферментних систем
  • Стимулює синтез вуглеводів і гормонів для росту рослин
  • Підсилює транспорт асимілятів
  • Підвищує стійкість до посухи і несприятливої дії високих та низьких температур
  • Збільшує стійкість рослин до вилягання
  • Покращує смакові характеристики плодів

Нестача

  • Спричиняє пожовтіння і побуріння листків з країв
  • Сприяє формуванню розеткових форм (рослина набуває вигляд куща)
  • Зумовлює відмирання апікальних бруньок
  • Спричиняє ламкість стебел, вилягання зернових
  • Порушує водний баланс
  • Погіршує фотосинтез та відтік асимілятів (зерно формується щуплим і має погану схожість)

Культури схильнi до нестачi

Рiшення вид ТМ Plantonit

Шило Сергій Леонідович
Шило Сергій Леонідович

Виконавчий директор

(093) 781-48-38

Головне, мати мету та ціль. Не маючи цілі, до якої ти йдеш кожного дня, де сенс твого існування? Ціль - труд - отримання задоволення від результату!

Замовити аналіз