Бере участь у всіх обмінних реакціях, активізує переміщення вуглеводів із вегетативних органів до колоса, сприяючи кращому наливу зерна, в результаті чого підвищується крупність і виповненість зерна, вміст білка. Калій запобігає зниженню врожайності в холодну погоду.
Вплив
- Підтримує фізико-хімічні особливості внутрішнього вмісту клітини
- Регулює роботу продихового апарату, підсилює асиміляцію СО2
- Є активатором більш як 60 ферментних систем
- Стимулює синтез вуглеводів і гормонів для росту рослин
- Підсилює транспорт асимілятів
- Підвищує стійкість до посухи і несприятливої дії високих та низьких температур
- Збільшує стійкість рослин до вилягання
- Покращує смакові характеристики плодів
Нестача
- Спричиняє пожовтіння і побуріння листків з країв
- Сприяє формуванню розеткових форм (рослина набуває вигляд куща)
- Зумовлює відмирання апікальних бруньок
- Спричиняє ламкість стебел, вилягання зернових
- Порушує водний баланс
- Погіршує фотосинтез та відтік асимілятів (зерно формується щуплим і має погану схожість)
Культури схильнi до нестачi
Рiшення вид ТМ Plantonit