Входить до складу ферментів, активізує вуглеводний і білковий обмін. Позитивно впливає на фотосинтез та синтез білка. Велике значення має мідь у формуванні генеративних органів. Вона впливає на розвиток і будову клітин в рослині, підвищує стійкість до грибкових та бактеріальних хвороб. Збільшує стійкість до вилягання. Мідь сприяє кращому засвоєнню азоту. За нестачі цього елемента гальмується ріст генеративних органів, зменшується інтенсивність фотосинтезу.
Вплив
- Структурний компонент рецептора етилену, що необхідний для нормальної реакції організму на гормон
- Сприяє перетворенню азоту з мінеральних форм у органічні (білки, амінокислоти)
- Впливає на інгібітори росту, підвищує стійкість рослин до посухи та морозу
- Стимулює біосинтез хлорофілу
- Впливає на збільшення вмісту білку в зерні, цукру – в коренеплодах, жиру – в зерні олійних культур, крохмалю – в бульбах картоплі, цукру та аскорбінової кислоти в плодах і ягодах
Нестача
- Затримує ріст і цвітіння рослин
- У однодольних: побіління кінчиків листя крихкість та згортання листків, надмірне кущення
- У дводольних: хлороз, некроз та сухість верхівок, ложкоподібна форма листків
- Пошкоджує генеративні органи
- Зумовлює побуріння та відмирання коренів
- Спричиняє деформацію квітконосів
- Сприяє всиханню пагонів у плодово-ягідних культур
Культури схильнi до нестачi
Рiшення вид ТМ Plantonit