Мідь

Мідь

 

Входить до складу ферментів, активізує вуглеводний і білковий обмін. Позитивно впливає на фотосинтез та синтез білка. Велике значення має мідь у формуванні генеративних органів. Вона впливає на розвиток і будову клітин в рослині, підвищує стійкість до грибкових та бактеріальних хвороб. Збільшує стійкість до вилягання. Мідь сприяє кращому засвоєнню азоту. За нестачі цього елемента гальмується ріст генеративних органів, зменшується інтенсивність фотосинтезу.

Вплив

  • Структурний компонент рецептора етилену, що необхідний для нормальної реакції організму на гормон
  • Сприяє перетворенню азоту з мінеральних форм у органічні (білки, амінокислоти)
  • Впливає на інгібітори росту, підвищує стійкість рослин до посухи та морозу
  • Стимулює біосинтез хлорофілу
  • Впливає на збільшення вмісту білку в зерні, цукру – в коренеплодах, жиру – в зерні олійних культур, крохмалю – в бульбах картоплі, цукру та аскорбінової кислоти в плодах і ягодах

Нестача

  • Затримує ріст і цвітіння рослин
  • У однодольних: побіління кінчиків листя крихкість та згортання листків, надмірне кущення
  • У дводольних: хлороз, некроз та сухість верхівок, ложкоподібна форма листків
  • Пошкоджує генеративні органи
  • Зумовлює побуріння та відмирання коренів
  • Спричиняє деформацію квітконосів
  • Сприяє всиханню пагонів у плодово-ягідних культур

Культури схильнi до нестачi

Рiшення вид ТМ Plantonit

Шило Сергій Леонідович
Шило Сергій Леонідович

Виконавчий директор

(093) 781-48-38

Головне, мати мету та ціль. Не маючи цілі, до якої ти йдеш кожного дня, де сенс твого існування? Ціль - труд - отримання задоволення від результату!

Замовити аналіз